SIRDAL HUSKYFARM

Historien

Historien om Sirdal Huskyfarm er en historie om røtter – en historie om å våge og å følge drømmen sin. Det er en ekte historie. En historie om formidlerglede, verdier og motet til å virkeliggjøre.

Familienavnet Kvinen stammer fra en nedlagt og veiløs fjellgård der Odd Kvinen har sine røtter. Her bodde «bestemor» Gunhild Kvinen i mer enn 50 år. Denne kulturarven er tatt med videre gjennom Sirdal Huskyfarm.

I mer enn 30 år har vi formidlet natur og kulturverdier og gitt unike opplevelser til gjester fra inn og utland. Sirdal huskyfarm er en familiebedrift hvor vertskapet er en blanding av familien og mennesker fra hele verden som over flere år kommer tilbake for å oppleve den unike atmosfæren hos oss.

Hundene er vårt viktigste varemerke og vi har mer enn 30 års erfaring med polarhunder. Alle er trygge, sosiale og liker å omgås mennesker. En stor inngjerdet hundegård stimulerer til lek og utfordringer både for de firbente og besøkende.

Sirdal Huskyfarm er et møtested for mennesker med ekte opplevelser gjennom natur og historie. Vi deler dette gjerne med deg!

Menneskene på Sirdal Huskyfarm

Odd

Tone

Gunhild

Frøydis

Florian

Pierre

Günther

Odd - flyttet fra Oslo og tilbake til sine røtter i 1980 sammen med Tone. I 1989 etablerte og realiserte Odd sine drømmer gjennom Aktiv Villmark Opplevelse som i dag er blitt det vi kjenner som Sirdal Huskyfarm. Odd drømmer fortsatt og utfordrer gjerne gjestene gjennom historieformidling, naturopplevelser og verdier. Odd er genuint engasjert i å formidle kunnskap om “det enkle friluftsliv” og hvordan vi bruker og forvalter naturen vår.
Tone - er Bærumsjenta som ble bygdejente og er gift med Odd. Tone er utdannet lærer med musikk og sosialpedagogikk som hovedfag. Hennes interesseområde foruten musikk er mindfulness, yoga og meditasjon. I 2002 ble Tone kåret til “Årets Sirdøl” og hun fikk sammen med Odd tildelt Sirdals kulturpris i 2007.
Gunhild - er eldstejenta på gården og oppkalt etter oldemor og legendariske Gunhild Kvinen. Hun fulgte drømmen sin og flyttet hjem igjen til gården med egen familie i 2012. Gunhild jobber som HMS koordinator/SAR sykepleier offshore men deltar gjerne på tilrettelegging og aktiviteter på Sirdal Huskyfarm i friperioder.
Frøydis - er minstejenta på gården og har vokst opp sammen med 40 polarhunder. Hun jobber som prosjektingeniør og er samboer med Florian i helger. Frøydis er en organisator og har kontroll på detaljene. Hun drømmer, sammen med Florian, om å videreutvikle Sirdal Huskyfarm.
Florian - kom til Sirdal Huskyfarm første gang i 2013 hvor han jobbet som doghandler. I starten pendlet Florian mange ganger mellom Tyskland og Sirdal. Siden 2018 har han bodd fast på farmen og er involvert i det meste som skjer og har en aktiv rolle i utvikling av Sirdal Huskyfarm. Han har utdannet seg som sosialpedagog og har flere års erfaring innen “opplevelsespedagogikk”.
Pierre - kom første gangen til Sirdal som doghandler i 2017. Etter en kort tur hjem til Tyskland i 2018 lengtet Pierre tilbake og alle polarhundene savnet Pierre. Han er i dag sjefen i hundegården hvor han har kontroll på alle firbeinte.
Günther - kom til Sirdal Huskyfarm som doghandler i 1997. Siden da har Günther og Odd hatt et nært vennskap og samarbeid. Günther er bosatt i Tyskland og driver sin egen aktivitetsbedrift www.eventnature.de. Han er i tillegg grunnleggeren bak det tyske private skoleprosjektet i Sirdal Outdoor College www.outdoorcollege.de.
  • Odd
  • Tone
  • Gunhild
  • Frøydis
  • Florian
  • Pierre
  • Günther

Historien om Sirdal

Usjenerte naturopplevelser

Sirdal ligger i Vest Agder fylke, helt på grensa til Rogaland. Med drøyt 1800 innbyggere og 1500 kvadratkilometer er det god plass! Europas sørligste villreinstamme trives også her og er en av årsakene til at Sirdal er del av Norges nest største verneområde – Setesdal Vesthei, Ryfylke- og Frafjordheiane (SVR) som du kan lese mer om her.

Fra gammelt av var Sirdal en isolert og fattig kommune. Men området har alltid vært rikt på natur og usminket skjønnhet. Når noe av denne naturen ble temmet gjennom vannkraftproduksjon har det selvsagt også dryppet litt på kommunen. Sirdal er i dag et moderne bygdesamfunn som er sentralt plassert med kort avstand til ferjeforbindelser og flyplass til kontinentet.

I Sirdal er det natur nok for alle, og selv om området deles med over 4000 hytteeiere er det plass nok til usjenerte naturopplevelser! Området har Sør Norges best utbygde løypenett for langrenn og flere gode alternativ for alpinistene.

Camp Sirdal

et leirskoletilbud for barn, ungdom og skoleklasser

Camp Sirdal er sommerleir for barn, ungdom og skoleklasser med base på Sirdal huskyfarm. Det tilbys et spekter av aktiviteter som hundekjøring, riding, flåtebygging, pil & bue, fjelltur, fisking, bading og padling for å nevne noe. “Deltakerne får fantastiske naturopplevelser der lek og læring går hånd i hånd. Målet er å fremme interessen for friluftsliv og øke respekten for naturen og det som lever der” Les mer på http://www.campsirdal.no eller følg Camp Sirdal på Facebook og Instagram.

Outdoor College

Et unikt tysk skolesamarbeid

Outdoor College er et norsk-tysk skoleprosjekt hvor tyske 9. Klassinger (14-15 år) tilbringer sju måneder på skole i Sirdal. Elevene følger vanlig tysk skolepensum i tillegg til å lære norsk og har månedlige ekspedisjonsturer i sirdalsnaturen. Det er et tett samarbeid mellom Sirdal Huskyfarm og Outdoor College hvor elevene lærer om friluftsliv og hundekjøring. Les mer på http://www.outdoor-college.de/