FAQ

Ofte stilte spørsmål

Vi følger selvsagt nasjonale og lokale smittevernregler og har fokus på vasking, hygiene og desinfisering i henhold til https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/. Størstedelen av vår aktivitet foregår utendørs og utgjør dermed en mindre risiko for smitte enn mange andre sosiale aktiviteter som foregår innendørs. Innendørs overholder vi en meters avstand. Vi anbefaler alle våre gjester å bruke vinterhansker.

Vintrene og snøforholdene har blitt mer ustabile de siste årene. Det er vanskelig å spå været lenge i forveien og vi er avhengig trygge isforhold når vi ferdes til fjells. Vi pleier å ha gode vinterforhold fra ca. midten av januar, men dette varierer selvsagt. Dersom vi ikke kan gjennomføre turen pga. værforhold blir dere tilbudt en alternativ dato, et alternativt tilbud på opprinnelig dag eller pengene tilbake.

  • Våre hundesleder er selvbygget for å tåle det varierende terrenget vi har til fjells i Sør-Norge. De er ikke beregnet for at folk kan sitte i dem og av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke tillate at gjester sitter i hundesleden (velting av sleden kan forekomme). Det vanlige er at 1-2 personer står bak og styrer sleden.
  • Gjester med spesielle behov (eks. rullestolbrukere) kan sitte i sleden hvor dette er avtalt på forhånd. Da vil vi bruke en annen type hundeslede og kun en av våre guider får kjøre sleden pga. sikkerhetsmessige grunner.

Antall hunder foran sleden varierer etter snø- og værforhold og lengde på tur. Normalt bruker vi 5-6 hunder i et spann.

Vi kan maksimalt ha med oss 5 hundespann på tur til fjells, hvor 1-2 personer kjører et hundespann kan vi ha en gruppe på 10 personer samtidig.

Vår førsteprioritet er sikkerhet og våre guider har årlig førstehjelpsundervisning i tillegg til flere års erfaring med å ferdes i fjellet og er lokalkjent. Vi benytter GPS med sos funksjon, walkie talkie og har med førstehjelpsutstyr inkludert fjellduk. Vi gjennomfører aldri en tur dersom vær- eller snøforhold utgjør en fare. Snøscootere blir brukt som back-up på turer til fjells, hvor vi kan reagere raskt dersom hjelp trengs.

Vi bruker flere timer daglig sammen med hundene våre for å kvalitetssikre at vi har trygge og sosiale hunder. Les mer om hundene våre her. 

Huskyfarm adventure er mulig for alle og normal fysisk form kreves på våre fjellturer. Les mer under våre turer.

Våre hunder følger oppkjørte løyper. På ekspedisjonstur uten snøscooter back-up styrer vi hundene med enkle kommandoer som “høyre”, “venstre”,  “frem”, “stå” osv. Ellers reagerer alle hundene på sitt eget navn og generelt ros og positiv feedback.

Vi har egne bestillingsvilkår som også håndterer avbestilling. Vennligst les våre oppdaterte vilkår her.